Музика у облаку (Soundcloud)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 23. 5. 2015. 13:24 Непознати корисник ]

Кратак опис и функционалност

Музика у облаку је сервис за објављивање звучних записа и музике. Истовремено је и социјална мрежа на којој можемо да делимо, гласамо и размењујемо музику. Звучни запис можемо да снимимо директно на сервису или да га повучемо са рачунара. Објављене записе можемо да уградимо у своје веб-место где ће нам се појавити препознатљиви наранџасти аудио-плејер овог сервиса. Веб-полиција на сервису је ригорозна и не можемо објављивати музику заштићену ауторским правима. Своје записе можемо објављивати са заштитним лиценцама, које нам се нуде на самом сервису, попут оних на Јутјубу. Звучне записе које чувамо на овом сервису можемо разврстати у збирке. У бесплатној верзији можемо имати само три збирке.

Намена у образовању

Овај алат је уједно и место где можемо објавити све звучне записе настале током часова и других образовних ситуација и тако оформимо малу базу подкаста. Појединачне записе можемо да уграђујемо у веб-место путем кода за уградњу (ембед-код).  

Примери

Пример употребе овог сервиса је снимак који је ученик направио док је боравио у истраживачкој станици Петница, са циљем да виртуелно учествује на промоцији пројекта Школски календар сећања - Дан по дан

Упутство

Као помоћ нудимо:
  • видео-упутство (4'04'') на енглеском језику које показује како се технички користи сервис. 
  • сликовно упутство које приказује радну површину алата. 
Comments