Подбин (PodBean)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 5. 9. 2015. 08:47 Непознати корисник ]

Кратак опис и функционалност

Подбин је алат који пружа услугe једноставног објављивања звучних и видео-записа. Бесплатан налог нам омогућава постављање датотека до 100 МБ. Звучне и видео-записе можемо слушати, преузети, поставити, објавити, уређивати и промовисати на страници блога коју сваки корисник добија након регистрације. На блогу остављамо коментаре и успостављамо комуникацију са слушаоцима. Изглед странице можемо уредити мењањем тема. Постоји опција за преглед статистике преузимања и слушања снимака. 
https://docs.google.com/a/zajednicaucenja.edu.rs/file/d/0B28Aobdn5vkCY3JqT1pESmFWWUU/edit?usp=drive_web
Снимке делимо путем електронске поште, друштвених мрежа или постављамо на нека друга веб- места. На сајту можемо да пронађемо и мноштво готових и снимљених поткаста разврстаних по категоријама. Једина мана овога алата је то што не постоји опција за директно снимање на самом сајту, већ морамо првобитно да снимимо садржај помоћу рачунара или мобилног телефона па одатле да га уведемо на веб-страници.

Намена у образовању

Као и остали алати за подкастинг, Подбин нам нуди снимљене текстове најразличитијих жанрова и аутора. Такође, сервис је место где можемо постављати, објављивати и делити активности попут снимљених говорних вежби и прича, лични аудио дневници, радио и подкаст емисије, текстови за диктат, домаћи задаци итд...

Примери

Пример Carpe cognitionem је направљен да вам покаже изглед странице блога. 

Упутство

Видео-упутство (5'20'') за коришћење сервиса је на енглеском језику.

Comments