Аудио другар (AudioPal)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 19. 5. 2015. 03:57 Непознати корисник ]

Кратак опис и функционалност

Аудио другар је веома једноставан и елегантан алат за снимање, објављивање и дељење кратких звучних записа. Звучни снимак правимо помоћу микрофона, мобилног телефона, пребацивањем текста у говор (TTS = text to speech technology) или постављањем већ готовог записа у МП3 формату са свог рачунара на сервис. Приликом коришћења технологије за претварање текста у говор, можемо да одаберемо један од многих језика. По обављеном послу, звучни запис делимо имејлом, слањем линка на друштвене мреже или уграђивањем на веб-места путем ембед-кода. Када уградимо снимак путем ембед-кода на неко веб-место снимак се репродукује помоћу веома лепог, малог плејера. Његова највећа предност јесте то што можемо и да снимамо и да поставимо већ снимљен записа са свог рачунара. 

Намена у образовању

Као и остали алати за снимање, објављивање и дељење звучних записа и овај се може користити за снимање упутстава, издавање инструкција и захтева, објава, кратких обавештења, порука итд.

Примери

Пример је добродошлица која је снимљена помоћу микрофона.

Упутство

Овај алат користимо у три корака: 1. снимање или убацивање звука (телефоном, укуцавањем текста, помоћу микрофона или убацивањем МП3 готовог снимка са рачунара (add your audio) 2. преслушавање снимка (preview) и 3. укуцавање адресе електронске поште на који желимо да нам стигне хипервеза или код за постављање снимка на неко веб место (get your audiopal):

https://docs.google.com/a/zajednicaucenja.edu.rs/file/d/0B_0OOnwpceDka3N4d2picmY3SDA/edit?usp=drive_web

Comments