Чирбит (Chirbit)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 11. 5. 2015. 08:43 Непознати корисник ]

Кратак опис и функционалност

Овај користан и забаван алат омогућава да на једноставан начин снимите, поставите и поделите свој глас или аудио-записе. Региструјте се и почните са радом - снимите свој глас користећи веб-камеру или микрофон повезан са рачунаром, или поставите постојећи аудио-датотеку. Своје звучне записе можете даље да делите на Твитеру, Фејсбуку, Гугл-плусу, вашем блогу или паметном телефону. 

Намена у образовању

Када ученицима желимо да дамо одређене смернице за рад, а да им, при томе, не пружимо готово решење проблемске ситуације, можемо да користимо Чирбит. Имајући у виду могућност придруживања слике звучном запису, згодно га је користити и као средство за представљање ликовних радова ученика уз изречен коментар самог аутора и/или наставника.

Примери

Пред ученике је постављен изазов - примењујући раније научене технике рада у Фотошопу, треба да додају сенку објекту на слици. Намера наставника је да задатак буде што отворенији, па је стога један од видова помоћи ђацима дат у овом алату. Целовит задатак описан је и постављен у туторијалу на Софији.

Упутство

Могућности алата представљамо у графичкој форми, па кликните на доњу слику да би је погледали у већем формату.

https://docs.google.com/a/zajednicaucenja.edu.rs/file/d/0B_0OOnwpceDkTGZGdzBtMEh0MW8/edit?usp=drive_web

Comments