Студио за стварање музике (Soundation)

поставио/ла Непознати корисник 31. 3. 2016. 12:00   [ ажурирано 20. 5. 2016. 13:04 ]

Кратак опис и функционалност

Веб-алат је у облику студија за стварање музике на мрежи. Иако по дизајну изгледа сложено, он је једноставан за коришћење и одличан је за љубитеље музике који немају прави музички студио. Циљ стваралаца онлајн Студија је да се свима пружи могућност да направе и поделе своју музику као и да приме повратне информације о свом раду. За максимално искоришћавање Студија потребна нам је (али не и неопходна) најновија верзија Гугл Хрома, процесор од 2 гигахерца и најмање један гигабајт РАМ меморије. У овом веб-алату можемо да стварамо, уредимо и поделимо звучне записе. Једноставност је у томе што ради преко комбиновања секвенци (делова музичких целина) које су нам понуђене. Веб-алат има своју аудиотеку у којој се налази преко 700 звучних секвенци разврстаних по групама. Мелодија, коју ћемо направити, може да има .waw или .sng екстензију која је лични формат студија. Мелодију можемо да поделимо преко урл-адресе или да је уградимо на неко друго веб-место путем ембед-кода. Сервис је сараднички и нуди могућност да се до 9 корисника истовремено укључе и стварају музику преко Гугловог Хенгаута. Веб-алат сарађује са свим социјалним мрежама и омогућава дељење садржаја на њима. Морамо напоменути да могућност снимања и додавања звукова са свог рачунара није бесплатна.

Намена у образовању

Сервис је користан за наставнике музичког али и за све остале предметне наставнике који желе да користе савремену музичку технологију у настави. Користећи секвенце које сервис нуди, ученици могу да стварају музичку позадину за сопствене пројекте, школске представе и презентације. Сервис има своју посебну апликацију која се плаћа, Soundation4Education. Та апликација је доступна у пробној бесплатној верији која је временски ограничена али траје довољно дуго да би наставник проверио њену употребљивост. Апликација ученицима омогућава лак приступ до свог профила, снимање и стварање мелодија на било ком месту. Ученици би могли да сниме звуке животиња и цвркут птица за презентације из биологије, буке аутомобила или било који други звук из природе којег би употребили за стварање музике.

Примери

Пример је направљен за потребе школске позоришне представе "Проклети род Лабдаков". Антистрофа  је кратка мелодија намењена античком хору. Такође можете преслушати још један звучни запис са радним називом Cello (проба).

Упутство

Детаљно текстуално упутство на српском језику погледајте и преузмите из наше базе упутстава. Додатних информација око уређивања звука имате на самом сајту веб-алата у картици научи (learn).
Comments