Саундтрап (Soundtrap)

поставио/ла Непознати корисник 19. 5. 2016. 14:01   [ Ажурирао/ла 26. 5. 2016. 13:40 Славица Јурић ]

Кратак опис и функционалност

Саундтрап је веб-алат који нам омогућава снимање и стварање музике онлајн. Бесплатан је и не захтева инсталацију додатних компоненти. Можемо директно да укључимо и снимимо свој инструмент или да користимо понуђене музичке секвенце које су разврстане по категоријама. Музичке секвенце поред којих стоји звездица могу да се користе у плаћеној верзији. За добру музику, уз мало креативности сасвим су нам довољне и оне које су бесплатне. Саундтрап је сараднички веб-алат који нам омогућава сарадњу у процесу стварања музике. Можемо позвати пријатеље и заједно стварати, мењати, договарати се око музике. Сервис има своју апликацијu за Андроид телефоне и таблете. Саундтрап има свој Јутјуб канал, Фејсбук страницу, Саундтрап Хенгаут, профил на Твитеру, Инстаграму и Гугл+страницу. Такође има свој електронски часопис Soundtrap Journal. Они који су заинтересовани за професионални рад у оквиру сервиса, могу да се пријаве и да раде за Саундтрап. Једина мана веб-алат је што у бесплатној верзији можемо да направимо 5 мелодија.

Намена у образовању

Веб-алат је користан за наставнике музичког, али и за све остале предметне наставнике који желе да користе савремену музичку технологију у настави. Помоћу овог сервиса ученици и под контролом наставника ученици заједно могу да стварају музичку позадину за сопствене пројекте, школске представе и презентације. У овом веб-алату можемо креирати лекције у виду подкаста које ће бити обогаћене музиком. Велика предност је у томе што је сервис сараднички па у њему могу истовремено, да сарађују више ученика. За организовану школску намену сервис има своју посебну апликацију за образовање која се плаћа. Доступна је у пробној бесплатној верзији која је временски ограничена на 30 дана, али то је сасвим довољно да наставник провери њену употребљивост.
 

Примери

Пример је направљен за потребе школске позоришне представе "Проклети род Лабдаков". Стасимон је кратка мелодија намењена античком хору која ће се слушати док хор рецитује стајачку песму.

Упутство

  • Текстуално упутство на српском језику преузмите из наше базе упутстава.
  • Саундтрап сервис има посебну страницу где детаљно и поступно уводи нове кориснике у коришћење веб-алата. Страница се налази у горњем менију веб-алата, у картици Туторијали (Tutorials).
Comments