Вебциклопедија у 24 сата

поставио/ла Славица Јурић 20. 2. 2015. 12:13   [ Ажурирао/ла 20. 2. 2015. 13:53 Вебциклопедија каталог веб-алата ]

Дневни лист 24 сата 06.09.2012. објавио је вест о Вебциклопедији у штампаном и онлајн издању. 

,,У жељи да наставницима и ученицима пробуде радозналост за коришћење веб-алата који се могу применити у настави и побољшати је, четири професорке, ентузијасти велики фанови технологије - Славица Јурић, Нада Пуртић, Гордана Петровић и Марија Јовић, направиле су сајт www.vebciklopedija.weebly.com.

Комплетан чланак можете прочитати ОВДЕ.

(Извор 24 сата)
УНАПРЕЂЕЊЕ - Идеја сајта је мотивисање наставника да иду укорак са технологијом и да је уврсте у наставу, како би је унапредили. 
Сајт има задатак да наведе на истраживање и понуди помоћ и начин на који може да се интегрише технологија у учионицу и наставу. Замишљен је као енциклопедија веб-алата разврстаних по намени, где се посетиоци могу информисати, а затим закорачити у испитивање и примену у образовању. 
Позив за просветне раднике 
АЛАТ - Као сарадници за заједничко креирање знања позвани су сви заинтересовани просветни радници, од којих се очекује да представе од једног до три веб-алата, наведу како се користи у настави и напишу упутство за коришћење. Сваког месеца на сајту се поставља по неколико предлога приказаних веб-алата за које се може гласати. Корисници сајта гласају на основу познавања алата или на основу приказа, а након тога се по броју гласова, бира веб-алат месеца, а на крају године биће проглашен веб-алат године."
Comments