Вечити нотес (Evernote)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 10. 7. 2017. 07:56 Славица Јурић ]

Кратак опис и функционалност

Овај веб-алат спада у најпопуларније бележнице на вебу. Један од разлога је тај што је локализован на многе језике, па и на српски. Језичка подешавања можете урадити чим се региструјете. Други разлог његове популарности јесте и то што ради подједнако добро као рачунарска апликација, тј. имате могућност инсталације на рачунар, а ради и на мобилним телефонима. У бележници можете сачувати своје прибелешке, линкове, можете уградити документе,направити адресар или списак линкова итд.. Белешке разврставате по фасциклама. Бележница се може користити и као дељени документ, тј. можете позвати пријатеље и сараднике да уређују неку заједничку бележницу коју сте започели. Белешке могу да остану приватне, а можете их поделити путем друштвених мрежа, имејлом и линком. Ако се определите за линк, ваша бележница добија јавну адресу и постаје доступна свима. 

Намена у образовању

Будући да је у питању друштвена бележница која се може делити са другима, идеалан је за све сарадничке активности у школи и настави, где на истој бележници могу да раде сви укључени ученици. Појединачан рад са менторисаним ученицима олакшан је применом ове бележнице. Прикупљање грађе појединачно или у групи, прављење листа обележених веб-места, коментарисање приложених докумената - неке су од активности током заједничког рада у наставниковој вечној бележници.

Примери

Јавна забелешка у Вечитом нотесу садржи прилог - датотеку која је упутство за овај алат.

Упутство

Текстуално упутство на српском језику заправо је листа од 10 разлога зашто и како да користите овај алат. Исто упутство налази се као прилог у самом алату као пример јавне белешке. 
Comments