Иконе 8 (Icons8)

поставио/ла Славица Јурић 26. 4. 2017. 16:50   [ ажурирано 28. 4. 2017. 09:29 ]

Кратак опис и функционалност

У тренутку приказивања овог сервиса, на сајту се налази се близу 47.000 икона, рачунарских графика за преузимање и за коришћење онлајн. На сајту можемо да наручимо иконе које су нам потребне и да приложимо оне које смо сами израдили. У том случају ћемо се регистровати на сајт. Просечан корисник задовољиће се могућношћу да прегледа и преузима иконе, за шта не мора да се региструје. На страници где су постављене све иконе можемо да их претражујемо и прегледамо по категоријама (All): https://icons8.com/web-app/new-icons/all  Када одаберемо икону, можемо да је преузмемо као слику, или да преузмемо један од два понуђена кода за уградњу, да бисмо је додали на неко веб-место и користили је онлајн. 

Намена у образовању

Визуелни симболи допринеће допадљивости наставних садржаја. Ученик ће пре погледати шта се крије иза неке сличице, него иза неке линковане речи. Наставник који жели да побуди пажњу ученика користиће визуелне елементе где год може, али са мером. Управо су такве иконе на овом сајту: одмерене, у различитим величинама, бојама, па их наставник може бирати и користити спрам узраста ученика, односно у односу на врсту публике. Уметаће их у своје електронске наставне садржаје једнако као и на штампане, на своја веб-места, или у презентацијама.  

Примери

Иконица птице одабрана је и преузета са овог сервиса. Формат је ПНГ, величина 100 пиксела.

Упутство

Сликовно упутство приказује изглед прозора у којем су понуде свих икона разврастаних по категоријама и могућности са одабраном иконом. 
https://drive.google.com/a/zajednicaucenja.edu.rs/file/d/0B_0OOnwpceDkdDF3QVBjMlFaN00/view?usp=drive_web

Comments