Флип-снек (FlipSnack)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 7. 6. 2015. 03:41 Славица Јурић ]

Кратак опис и функционалност

Флип-снек претвара ваше ПДФ документе у стилизоване дигиталне књиге и часописе, чије се странице могу окретати.  Тако добијене дигиталне публикације можете да прегледате на мрежи, поделите са другима или уградите у свој блог или веб-сајт. Коришћење софтвера је, како истичу на сајту, лако и обавља се у три корака: 
  1. Додајте један или више својих ПДФ докумената са свог компјутера или са мреже; можете додати до 50 ПДФ докумената за једну књигу и они не смеју прелазити величину од 100 мегабајта. 
  2. Стилизујте своју дигиталну књигу, одаберите корице, величину, боје. 
  3. Објавите је. 
Једном када је објављена, ваша колекција дигиталних књига се може поделити на мрежи на све постојеће начине. Интересантно је да своју дигиталну књигу можете уградити и у неку од социјалних мрежа, као што је Фејсбук. Постоји и верзија која се плаћа и она отвара могућност уклањања воденог жига сервиса, неограниченог броја страна и преузимања дигиталне књиге са мреже у СВФ-формату за ХТМЛ-сајтове и флеш-компоненте за флеш- сајтове. Бесплатна верзија вам омогућава да у року од 24 сата измените постојећу датотеку, а премијум верзија вас временски не ограничава. Бесплатна верзија допушта уградњу (на блог, сајт, итд) само 3 књиге које не смеју да имају више од 15 страна, али можемо да поставимо линк ка објављеној књизи или да за сваке три публикације користимо нови налог.

Намена у образовању

Осим уградње школских дигиталних публикација у блогове и сајтове, сервис може да нам послужи да објединимо радове ученика у својеврстан зборник или артикал за разредни портфолио, годишњак генерације; фото-галерија са коментарима може постати својеврстан дневник и слично.

Примери

Рекламна брошура МТШ "14. октобар" из Краљева урађена је као ПДФ публикација и објављена на сервису да би се одатле лакше могла уградити у школски сајт.
Comments