Јублишер (Youblisher)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ ажурирано 7. 6. 2015. 03:36 ]

Кратак опис и функционалност

Потпуно бесплатан и једноставан сервис омогућава вам да објавите свој издавачки подухват у ПДФ-формату (искључиво). Иако потпуно бесплатан, не нуди никакве рекламе какве обично знају да оптерећују изглед објављеног документа ако је услуга бесплатна. На сервис се морате регистровати да бисте објављивали ПДФ-датотеке, али не морате да уређујете свој профил и чините друга подешавања. Када се региструјете на свом налогу имате свега две картице: једна за преглед до тада објављених публикација, друга за додавање нове. При додавању нове, можете је додати са свог рачунара или са интернета. Сервис вас не оптерећује ни многим подацима о публикацији (као Ишу-сервис, на пример, који за публикацију тражи и жанр, и кључне речи и језик, и ИСБН и штошта), него наводите само основне информације. Прима ћирилицу што је јако битно. По постављању, публикација ће се указати на вашој листи и поред ње 4 врсте кодова: УРЛ, текстуални линк, ембед-код за мали преглед и ембед-код за велики преглед. Најбоље је да сачувате оба, па се сами определите који се најбоље уклапа у ваше веб-место, ако га уграђујете. Ако желите само да корисници прегледају или преузму књигу, довољно је да им пошаљете УРЛ. 

Намена у образовању

Лекције, упутства, школски часопис, вежбе, каталог одељенских радова и остало може се објавити на овом сервису, а линк слати корисницима, или путем ембед-кода уградити у веб-место, платформу за учење и слично. Није занемарљива ни чињеница што се на сервису решавају ауторска права и лиценце.

Примери

Како изгледа документ објављен на овом сервису можете видети на демо-документу на почетној страни сервиса, а пример једног упутства објављеног на сервису прегледајте уз помоћ стрелица у дну документа. Кликом на стрелицу надоле у десном доњем углу преузимате публикацију.

Упутство

Слика у десној бочној траци показује начин постављања публикације и врсте кодова за уградњу.
https://docs.google.com/a/zajednicaucenja.edu.rs/file/d/0B_0OOnwpceDkYnA5bElfRzNQLU0/edit?usp=drive_web


Comments