Сретните се (Meetup)

поставио/ла Славица Јурић 20. 2. 2015. 20:23   [ ажурирано 14. 3. 2015. 09:13 ]

Кратак опис и функционалност

Социјална мрежа јединствена је по томе што представља мрежу локалних мрежа. Када се учланите на њу, тј. када се региструјете, унесете податке о делу света и месту из ког сте, мрежа вам нуди сама локалне мреже које већ у њој постоје да бисте се повезали са својом околином. Уколико не постоји одговарајућа група, тј. локална мрежа по вашем месту становања, можете је направити сами и тако постати неко ко оснива и окупља локалну мрежу. Међутим, то се задовољство плаћа на месечном нивоу. Учлањење у постојеће локалне мреже је бесплатно, али ако сте оснивач неке мреже, онда плаћате 1 долар месечно, што јесте симболична цена. Мрежа нуди основне алате које свака мрежа има: вести на зиду, слике, преглед чланства и друго.

Намена у образовању

Намену ове мреже препознаће сваки просветни радник који с ученицима и локалном средином покреће акције, волонтерске пројекте, истраживања и слично. Путем локалне мреже могу бити повезани учесници тих акција, али и симпатизери. На тај начин можемо развити маркетинг или придобити нове активисте. 

Примери

Група Вордпрес Србија и многе друге, углавном оне које послују и баве се интернет-услугама, имају своје виртуелне заједнице на овој мрежи.

Упутство

Центар за помоћ на самој мрежи нуди текстуална упутства на енглеском језику, па тако постоји упутство о уређењу профила.  
Comments