Станица (Celly for Schools)

поставио/ла Славица Јурић 20. 2. 2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 16. 3. 2017. 16:00 Вебциклопедија каталог веб-алата ]

Кратак опис и функционалност

Сели је фигуративно име за градитеља приватних мрежа чије име потиче из терминологије мобилне телефоније. Има посебан део намењен образовању. Регистрацијом на њему добијате корисничко име као на Твитеру, а такво име добија и свака ваша изграђена станица. Смисао је да се на тој мрежи или укључите у јавне станице или да оснујете своју која може да буде приватна или јавна. На креирану приватну мрежу можемо да укључимо ученике и родитеље. Креирана приватна мрежа пружа нам могућност да позовемо чланове, постављамо ресурсе и коментаре, постављамо и примамо обавештења са ње, да покренемо хаш-таг дискусије. Све функционише путем постављања порука уз коју се могу приложити симболи, датотеке са Гугл-диска, Дропбокса и Бокса, слике и упитници и гласања.  

Намена у образовању

У образовању станице можемо да користимо да бисмо били у контакту са колегама поводом различитих тема. Погодне су и за креирање мрежа ученика и родитеља када ће станице бити приватне, а ученицима није потребна имејл-адреса. Од станице можемо да направимо платформу за хибридно учење, својеврстан канал на којем постављамо наставне ресурсе које ученици могу да преузимају, воде уз њих белешке, коментаришу. Са родитељима такође можемо на овај начин да успоставимо брзу и лаку сарадњу постављајући им обавештења, дискутујући о проблемима која су заједничка брига школе и породице.

Примери

Станице у којима радимо са ученицима ће бити приватне, а за колеге вероватно јавне. У једну такву јавну станицу Чајџиница са корисничким именом @cajdzinica можете се укључити чисто да бисте опробали могућности. 

УпутствоСликовно упутство 

Сликовно упутство приказује почетне кораке у пријављивању и креирању радне групе. Кликните на слику да бисте је видели у пуној величини.
https://drive.google.com/a/zajednicaucenja.edu.rs/file/d/0B8gm_1_5nRMpbW1EWE5GSkcwaG8/view?usp=drive_web

Comments