Уметност Соња (Art Sonia)

поставио/ла Славица Јурић 20. 2. 2015. 20:23   [ ажурирано 7. 6. 2015. 08:44 ]

Кратак опис и функционалност

Изузетно занимљива мрежа за наставнике,  родитеље и ученике омогућава члановима да постављају и деле ликовне и друге уметничке радове ученика, односно деце. Углавном садржи ликовне радове ученика млађег узраста. Мрежа функционише тако што се отвори налог на школу,  затим наставника и формирају листе ученика и њихових радова по разредима, групама или уметничким клубовима. Из безбедоносних разлога права имена ученика су споља невидљива, него систем додељује скрин-имена тако да су малолетни аутори потпуно безбедни. Када опробавате овај занимљиви портал, не морате да формирате одмах списак ученика, него само једно име да пробате како процес функционише. Радови се могу купити, штампати, а сваки рад пропраћен је описом наставника који обично садржи назив и тему рада, када је и за које прилике настао и слично.  

Намена у образовању

Овај сајт омогућава школама да имају својеврстан изложбени канал уметничких остварења ученика или изложбених детаља који овде остају и кад се изложба склони, на понос школи, одељењу, родитељима.

Примери

Цртеж ученика 3. разреда показује информације о изложби којој припадају радови, држави из које је аутор, образовном нивоу и портфолио статусу.  


Comments