Еду-текер (EduTecher)

поставио/ла Славица Јурић 20. 2. 2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 16. 3. 2017. 14:14 Вебциклопедија каталог веб-алата ]

Кратак опис и функционалност

Професионална заједница иза чијег се назива-сливенице јасно препознаје оријентација на образовну технологију, заправо је услужни сајт на који се можете пријавити са нижим ауторским дозволама и добити свој профил, белешке, контакте, блог, приступ форуму... Блог чланова се понаша као засебан сервис. У подешавањима имате могућност да детаљно одредите шта ћете са заједнице примати, али се она заиста не понаша као типична мрежа: нема сувишних информација, хипер-продукције догађаја... Више је услужног карактера и пушта своје чланове да се сами сналазе, покажу предузимљивост и иницијативу. На почетној страници сајта има неколико језичака, међу којима је најзначајнији и најпопуларнији језичак са линковима. Иза њега се налази библиотека веб-алата. Има их преко 1000, разврстани су по предметима и узрастима. Прикази садрже лого, назив, линк, опис и могућност да их чланови додају у омиљене, у нотес, да их коментаришу, додају своје ознаке и на тај начин направе своју библиотеку веб-алата.  

Намена у образовању

Ово је сајт за наставнике. Ту се наставник припрема за ученике, односно долази пред ученике освежен, напојен након изучавања материјала и ресурса на њему.

Примери

Блог на овој мрежи био је првобитно замишљен као место где ће се на српском језику приказивати поједини веб-алати. У библиотеци на полици стоји и једно занимљиво промишљање о животу и смрти веб 2.0 Адама Билоуа (The Life and Death of Web 2.0, Adam S. Below )

Упутство

На сајту постоји видео-упутство на енглеском језику за све потенцијалне и тренутне чланове. Слика показује које могућности као члан заједнице имате. 
Пре више година управо је овај сајт био инспирација да направимо каталог веб-алата по сличним принципима по којима је Еду-текер описао хиљаду алата, само је наша категоризација другачија. 


Comments