Мрежа за "изокренуто" учење (Flipped Learning network)

поставио/ла Славица Јурић 20. 2. 2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 16. 3. 2017. 14:45 Вебциклопедија каталог веб-алата ]

Кратак опис и функционалност

Популарни образовни концепт тзв. изокренуте учионице у којој ученици основна знања стичу код куће на основу материјала које им наставник припреми, а у школи продубљују савладану материју има своје поклонике и лидере окупљене у овој професионалној заједници. Рађена у Нинг-алату, она има могућности које на сам концепт изврнуте учионице и  упућују: личне странице, форум, групе и посебно битан - видео. Видео је веома битан метод за креирање наставних садржаја за учење код куће. У опису саме заједнице пише да се бави скрин-снимцима и изврнутом учионицом, мада метод видео-снимака екрана никако не би требало поистовећивати са проактивним односом ученика према наставној материји какав негује овај образовни концепт. Своје чланове ова заједница подстиче на осећај посебности и пробраности, између осталог, и посебним могућностима да у своје профиле додају позицију, преузму код за уградњу и поставе на своја веб-места и е-учионице као неку врсту чланске карте припадности посебном друштву.
Други линк је веб-адреса званичног сајта посвећеног овом моделу наставе на којем су постављени бели папири, неке врсте манифести, истраживања, летопис догађаја и други ресурси тако да поклоници овог модела наставе делују као нека врста покрета. 
Редослед приступа овим сајтовима свакако би требало да буде обрнут оном како смо ми поставили. 
  1. Теоретске основе модела садржане су на на сајту са ресурсима
  2. Наставна пракса је сама мрежа на којој се окупљају практичари који реализују моедел или намеравају да га примене у настави. 

Намена у образовању

Наставник на овој мрежи сазнаје новости, али далеко више проблеме, начине решавања проблема у примени овог новог модела наставе.  

Упутство

Укључење у ову мрежу потпуно је исто као у сваку другу. Остављају се подаци о себи, којих је нешто више од уобичајене регистрације.
Comments