Почетна‎ > ‎

Вести


Списак подстраница


Пролећна школа Вебцилопедија 2

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 21. 3. 2015. 09:51   [ Ажурирао/ла 21. 3. 2015. 14:39 Славица Јурић ]

Детаљи о школи налазе се на страници о стручним скуповима
И док пресељење Вебциклопедије са Вибли-сајта на овај још увек траје, уредништво наставља започету традицију организовања и реализације онлајн школе Вебциклопедија. За пролеће 2015. године акредитована је друга по реду школа са темом интегрисања ИКТ у наставу, конкретно "Изокренута учионица и веб-алати за њену примену". 
Реч о савременом концепту једне врсте проактивне наставе по којој ученици наставне садржаје проучавају код куће како би на час дошли спремни за дубље проучавање теме, примену, проблеме, расправу, оглед... у зависности од наставног садржаја који је проучаван и од задатака које наставник осмисли. Од тога како ће наставник припремити материјале које ученици самостално проучавају код куће увелико зависи да ли ће се ученици приволети оваквом методу рада. На пролећној школи (по Правилнику нема пролећних школа па смо је везали за зиму - зимска школа) упознаћемо се технолошком подршком овом концепту, однонсо веб-алатима путем којих наставници могу да припреме занимљиве лекције за проучавање код куће. 
Уредници Вебциклопедије су својевремено међу првима завршили обуку о изокренутој учионици и о томе писали на блогу старе Вебциклопедије. Од тада ту су обуку завршили многи наставнци у Србији. Стручни скуп може да буде лепа прилика да разменимо искуства о томе колико је успешан овај метод у пракси. 

1-1 of 1