Музика

Мјузикавери (Musicovery)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ ажурирано 10. 3. 2017. 18:21 ]

Кратак опис и функционалност

Овај алат комбинује боје, расположења и музику. Како? На главној страници видећете квадрат са различитим бојама и називима расположења. Како прелазите мишем преко тих боја и расположења, тако алат пушта одговарајућу музику као на радио станици. Истовремено са леве стране тог квадрата видите назив песме и извођача. У дугме за претрагу можете укуцати име омиљеног извођача, песме или жанра и добићете радио станицу која је по жанру слична музици коју преферирате. Са десне стране у оквиру филтера имате неколико нових опција, где се налази читав спектар боја и где свака боја означава одређени жанр. Можете да прецизирате и из које декаде је музика, коју желите да слушате и да ли желите да чујете хитове (Hits) или песме у успону (Discovery). Не морате да се региструјете, осим ако не желите да поделите неку песму са пријатељима. Овај алат има и апликацију за мобилне андроид уређаје и сјајан је ако желите да уживате у насумичном одабиру песама, од којих сте можда неке и заборавили.

Примери

Ево како изгледа радно окружење алата и песма коју нам алат Мјузикавери предлаже у оквиру енергичног расположења.

https://docs.google.com/a/zajednicaucenja.edu.rs/file/d/0BxwCTPRt7xcKVG95cE1uTVRaZGs/edit?usp=drive_web

Распевани квадратићи (Musical Squares)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ ажурирано 10. 3. 2017. 18:20 ]

Кратак опис и функционалност

Кликните на неки од квадратића у понуђеном великом квадрату. Затим кликните на још неколико. Забавите се и опустите креирајући сопствене мелодије, док се звук одбија о виртуелне тачке. Поделите, уколико желите, своје уметничко дело путем Фејсбука.

Инкредибокс (Incredibox)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ ажурирано 10. 3. 2017. 18:22 ]

Кратак опис и функционалност

Овај изузетно интересантан веб алат вам омогућава да сами компонујете. На самом почетку визуелно ће вам бити приказано како се то ради. Наиме, отвориће вам се прозор са виртуелним ликом. Испод њега налазе се симболи различитих боја. Сваки симбол представља различит ефекат који ви превлачите на прозор са нацртаним ликом. Симболи садрже ефекте, ритмове, мелодије, хор и вокале. Како додајете ефекте, тако се ваша мелодија, то јест сада већ музичка нумера обогаћује. Ако нисте задовољни неким ефектом, уклонићете га кликом на лик са тим ефектом а затим кликом на препознатљиво дугме икс. У горњем левом углу прозора налазе се две иконе. Помоћу прве уклањате све ефекте и почињете испочетка, а помоћу друге снимате вашу нумеру. Када снимите песму напишете своје име, назив песме и коме је посвећена (dedicated to). Снимљену песму можете поделити са другима путем линка или друштвених мрежа, док се преузимање песме на рачунар плаћа симболично. На врху странице се налази и топ листа 50 најпопуларнијих нумера креираних помоћу овог алата, које можете преслушати кликом на опцију гледај (Watch).

Примери

Инкредибокс може пробудити креативност ученика, а могу га искористити и наставници музичке културе да укажу на процес и сложеност стварања песме и на њене елементе. Послушајте нумеру ученика петог разреда Илије Вујовића, компоновану у овом алату.

Избаци из главе (Unhear it)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ ажурирано 10. 3. 2017. 18:24 ]

Кратак опис и функционалност

Уколико припадате оној групи људи, којима је тешко да избаце неку мелодију из главе када је чују, онда је овај сајт право место за вас. Чим одете на дату адресу, чућете неку песму која би требало да вам помогне да избаците нежељену мелодију из главе. Ако вам се понуђена песма не свиђа, кликнете на опцију нова песма (New Song) и чућете неку другу. На самом плејеру имате препознатљиво дугме за пуштање и паузирање песме, а одмах до њега су информације о песми и извођачу. У горњем десном углу је опција подели песму (Share track) путем друштвених мрежа или имејла. Овај алат може бити згодан и у недостатку музике на компјутеру, а с обзиром на то да је повезан са сервисом Музика у облаку (Soundcloud), избор песама је велики.

1-4 of 4