Визуализације

Интерактивна поезија (Why do you stay up so late?)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ ажурирано 10. 3. 2017. 18:26 ]

Кратак опис и функционалност

Назив овог забавног алата није буквално преведен јер се иза њега крије више забавних начина да се прочита песма или прича. На предложеном линку налази се једна песма на енглеском језику, обогаћена звуком и анимацијом. За прелазак на следећи стих, довољно је кликнути било где на површину. Иако овај приказ песме није претерано интерактиван, већ вам више приказује новину у објављивању поезије, ми га представљамо како бисмо вас упознали са овим трендом, те се можда одлучите да своју песму ,,упакујете" у неки од алата са Вебциклопедије и тако је објавите. Колико ће вам се овакав концепт допасти, препуштамо да просудите сами.

Примери

https://docs.google.com/a/zajednicaucenja.edu.rs/file/d/0BxwCTPRt7xcKODVGYUhYc1l6TFk/edit?usp=drive_web

На дну ове странице можете наћи још примера поезије и прозе на енглеском, комбиноване са различитим технолошким елементима. У питању је такозвани техницизам, идеја да се уметност, поезија и осећања комбинују са технологијом.

Генерисано осликавање (New Weavesilk)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ ажурирано 10. 3. 2017. 18:26 ]

Кратак опис и функционалност

Волите да се опустите уз цртање и да истражујете своју креативну страну? Кликните било где и вуците миша. Појавиће се симетричне линије атрактивних боја, а ако вам је тако лакше, повећајте екран (Fullscreen) док цртате.  Саме боје можете мењати у горњем левом углу, под опцијом контроле (Controls) у оквиру које можете да подешавате и број симетрија и ефекат огледала. Играјте се линијама, креирајте своје ремек дело, поделите га са пријатељима преко друштвених мрежа или имејла помоћу опције подели (Share) у горњем десном углу или га сачувајте кликом на сачувај слику (Save Picture) а затим десним кликом на умањени приказ слике и на опцију сачувај слику као (Save Image As) и уживајте у позадини на компјутеру, коју сте сами креирали или је искористите као позадину неке презентације.

Примери

https://docs.google.com/a/zajednicaucenja.edu.rs/file/d/0BxwCTPRt7xcKc3JnclNtMFZRVWc/edit?usp=drive_web

1-2 of 2