Сажето ћаскање (Neat Chat)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20.02.2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 17.03.2015. 09:39 Славица Јурић ]

Кратак опис и функционалност

На сажетост и брзину договора у овој соби упућује све на овом сервису. На почетној страни имате само једно поље у које уносите своје име, без имејла, без лозинке и икаквих других захтева. Тек кад се отвори минијатурни простор собе, као оснивач имате могућност позивања учесника слањем линка који се налази на врху собе путем имејла или друштвених мрежа чије су пречице испод линка. Осим тога, овај сервис дуго не брише отворене собе, практично годинама, а нуди могућност да се путем ембед-кода соба угради на неко веб-место. Испод екрана, а пре поља за унос порука је сведена трака са алаткама. Ту је једна администраторска алатка за додавање лозинке, опција за штампање, емотиконе, звучни сигнал и једна врло важна алатка - за додавање датотека. Тако уз своју поруку сваки учесник може додати било коју датотеку стављајући је на располагање осталима. Када учесници добију линк или позив, отвориће им се мало поље у којем само уносе име или надимак и моментално и користећи тастер "ентер" одмах улазе у собу.

Намена у образовању

Путем овог сервиса и заказаног разговора омогућена је размена материјала и дискусија с колегама или ученицима. Користите га за кратке и ефикасне договоре, указивање помоћи, давање брзих инструкција и одговарање на питања.  Постојање ембед-кода и могућност уградње у веб-место даје вам прилику да једну те исту собу користите дужи временски период за помоћ, подршку, одговоре на најчешћа питања. Свако нови корисник увек може да прегледа претходне поруке. Саветујемо вам да такве собе буду тематске, тј. да се у њима одговара и разговора о једној теми. 

Примери

Уколико не затворе собу у међувремену, можете да се придружите  пробној соби. Унесите своје име и оставите било какву поруку.

Упутство

Колажна слика приказује заказивање и радно окружење ове собе за ћаскање:
https://docs.google.com/a/zajednicaucenja.edu.rs/file/d/0B_0OOnwpceDkcFNZT2pOOG05aDg/edit?usp=drive_web

Comments