Обичан сусрет (Simple meet)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20.02.2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 07.06.2015. 08:31 Славица Јурић ]

Кратак опис и функционалност

Једноставност овог сервиса огледа се, прво, у томе што регистрација није потребна. На почетку бирате да ли ћете да покренете нову собу, или да се придружите постојећој за коју морате да имате идентификациони број. Ако сте покренули нову собу, њен идентификациони број налази се на врху простора за размењене поруке. Тај број шаљете потенцијалним учесницима разговора и они га уносе на почетној страни сервиса ако желе да се придруже. Иако једноставна, соба има могућност постављања датотека о којима или поводом којих се инстант-сусрет и дешава.  

Намена у образовању

За овакву врсту соба за ћаскање одлучујемо се када са мањим бројем ученика или сарадника желимо да размотримо једноставан проблем или обавимо брз договор. Постављена датотека може да буде подсетник, проблем који треба решити, текст који ћемо анализирати, домаћи задатак који треба да појаснимо, лекција за болесног ученика...

Примери

Лако бисмо могли заказати неки чет и поставити идентификациони број собе, али, пошто се оне хостују на сервису, после извесног времена бивају избрисане. 

Упутство

Слика показује почетну страницу где заказујемо или се придружујемо чету и радно окружење са могућностима у соби:
https://docs.google.com/a/zajednicaucenja.edu.rs/file/d/0B_0OOnwpceDkcUpEcVF5V3JjbHc/edit?usp=drive_web

Comments