Данашњи састанак (Todays Meet)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 7. 6. 2015. 08:31 Славица Јурић ]

Кратак опис и функционалност

Овај веб-алат нуди нам специјализоване чет-собе за наставнике (TodaysMeet Teacher Tools), али оне нису бесплатне што не видите док се не региструјете, а кад се региструјете, чека вас непријатно изненађење да је претплата на сет заиста корисних алатки за наставнике износи 5 долара месечно. Но, зато свако и без регистрације може да покрене собу за краткорочну употребу од једног сата до једног месеца и то не кошта ништа. Све што би требало да учините јесте да дате име соби, а адресу коју добијете пошаљете онима са којима желите да разговарате. Можете да подесите да се сваки пријављени корисник појављује у другој боји. Ако хоћете да добијете и кју-ар код собе и могућност да извезете транскрипт након разговора и да је уградите у веб-место, онда ћете морати да се региструјете. У формираној соби, позвани прво уносе своје име или надимак, поруке укуцавају са десне стране, а листа свих порука се приказује са леве стране. Поруке не смеју имати више од 140 карактера, након тога се пишу у наставцима. Окружење је једноставно, крупно и лепо. Иако ову собу можемо да користимо самостално, можемо је и уградити у хаштаг-разговоре или веб-место. 

Намена у образовању

Претпостављамо да бисте у собу у којој треба да се договорите о екскурзији лако довели ученике ако им поставите линк на Фејсбук групи. Предност у односу на Фејсбук је то што ћете имати издвојену собу без упада непожељних и транскрипт након разговора. Замислите да успете да једном недељно у време кад примате родитеље постављате на свом веб-месту или шаљете имејлом адресу собе у којој ће се консултације одржати. То би заиста био успех и олакшица за многе школске обавезе. Ако бисте у својој е-учионици поставили виџет собе у којој сте на располагању месец дана сваки дан у одређено време, то би већ премашило сва очекивања. 

Примери

Пошто у бесплатној верзији собе нестају најкасније за недељу дана, излишно је да постављамо пробну собу у коју бисте се могли укључити једним кликом. 

Упутство

Колажна слика приказује подешавање собе и радно окружење:
https://docs.google.com/a/zajednicaucenja.edu.rs/file/d/0B_0OOnwpceDkbzMxdTFzZ244Zmc/edit?usp=drive_web

Comments