Хала (Hall)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 7. 6. 2015. 08:30 Славица Јурић ]

Кратак опис и функционалност

Пакет понуда у овом додатку фејсбуку садржи могућност текстуалног, аудио или видео-ћаскања. Отворена соба остаје дуже време, а чет-поруке се не бришу, па овај алат можемо користити за састанке у реалном времену, али и у дужем периоду учесници могу да остављају коментаре у чету. За разлику од многих других једноставних соба за ћаскање, ова има и библиотеку у коју можемо поставити датотеке о теми о којој се разговора. Из пакета  алатки не морате да користите све, јер при креирању собе бирате тип који вам одговара: само текстуалне поруке или текстуалне поруке примају ограничен број карактера. Потребан је Фејсбук-налог да би се позвани укључили, а можемо собу да учинимо и јавном. 

Намена у образовању

Идеалан је за онлајн дебате с ученицима. Будући да је неопходан услов Фејсбук-налог, ученицима неће представљати проблем да се укључе и они се радо у њих укључују. Датотека коју треба да коментаришу постави се у библиотеку, и, јако је важно, одреди им се рок за коментарисање. На крају процеса може да се закаже видео-састанак у реалном времену да би се извели закључци. 

Упутство

Текстуално упутство на српском језику погледајте и преузмите из наше базе упутстава. Кроз упутство упознаћете се и са једним примером примене.
Comments