Креатор 3Д беџева (3D badge maker)

поставио/ла Славица Јурић 20. 2. 2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 27. 4. 2015. 14:35 Марија Јовић ]

Кратак опис и функционалност

Као што назив наговештава, помоћу овог алата можете да направите 3Д беџеве, у облику класичног беџа (Badge), срца (Heart) или траке (Ribbon). Алат нуди преко 20 различитих шаблона за беџеве и када се одлучите за облик, довољно је да кликнете на његову сличицу или на креирај (create) и већ можете да се поиграте подешавањима, како бисте добили оно што сте отприлике замислили. У оквиру подешавања можете да мењате изглед дугмета (Button Layout), позадину (Background), можете да додате слику (Add Image), текст (Add Text), облике (Add Shape) или да распоређујете слојеве (Layers). Када одаберете неки од ових елемената, на пример укуцате текст, онда добијени текст превучете на позадину беџа. Можете мењати и боју и величину текста, а ако сте задовољни коначним решењем, кликните на креирај (create) у горњем десном углу и отвориће вам се неколико могућности да сачувате свој 3Д беџ: да га додате слици, да га сачувате на свом компјутеру или да га поделите са другима путем социјалних мрежа. Уколико кликнете на дугме за претрагу (Search), можете видети и преузети примере других корисника, који вам могу послужити као инспирација за ваш беџ. Преузимање се врши кликом на постојећи беџ, а затим на опцију заврши (Finish). Регистрација је неопходна ако желите да чувате на самом сајту креирани беџ или да га делите са другима и тада се заправо улогујете (login) помоћу налога на Фејсбуку или Пикасу. Ако само желите да сачувате беџ на рачунару, регистрација није неопходна.

Намена у образовању

Због своје једноставности, али и визуалних ефеката, који се могу добити, алат би најпре могао бити интересантан ученицима, који би помоћу њега креирали беџеве за своја веб места или за своје групе или тимове у оквиру неког пројекта.

Примери

Осим статичких беџева, можете експериментисати и са додавањем ГИФ анимација и добити анимирани беџ попут овог примера, који се нама допао.

https://docs.google.com/a/zajednicaucenja.edu.rs/file/d/0BxwCTPRt7xcKcHdHY0Z2ZHlQN1U/edit?usp=drive_web

Comments