Инвестирајте у технологију - ПДФ решења (Investintech PDF Solutions)

поставио/ла Славица Јурић 20. 2. 2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 28. 5. 2015. 14:32 Марија Јовић ]

Кратак опис и функционалност

Кућа ОЦР има низ бесплатних софтвера, али и оних профитабилних. Обично су они бесплатне ситне услуге које пружају као рекламу да се њихов сајт погледа и евентуално придобију корисници који ће да купе друге услуге које се плаћају. Једна од тих бесплатних услуга је класичан конвертер ПДФ-датотека у ворд. Бесплатна је услуга претварања ПДФ у Ворд на самом сајту, а на истој страници стоји реклама софтвера који се плаћа и који то исто ради успешно конвертујући ПДФ у друге формате: ППТ, Ексел и др. Овај бесплатни конвертер ради по принципу типичном за услуге ове врсте. Користећи дугме за избор датотеке, поставимо своју ПДФ-датотеку, унесемо своју имејл адресу у поље предвиђено за то. Након извесног времена путем имејла стиже нам обавештење да је посао конвертовања успео и да можемо да преузмемо Ворд-датотеку. У најави ове услуге стоји у загради да је посебно подесан за претварање скенираног текста који је сачуван као слика у ПДФ. Након конвертовања у Ворд, текст можемо да уређујемо по својим потребама.  

Намена у образовању

Услуга је корисна за наставнике који радо прикупљају радни материјал са интернета. Ти су материјали обично у ПДФ-формату. Ако хоће да да га преуреде и прилагоде својим потребама, морају да добију формат који уређивању подлеже, а то није ПДФ. Из истих разлога, наставник који скенира делове књиге, такође је добро претворити у Ворд уколико желимо да га мењамо, па је и за штампање далеко читљивији текст у ворду него онај који је скениран и сачуван као слика у ПДФ.  

Пример и упутство

Пример конвертованог текста сваки корисник може да добије у три лака корака: постављање, конвертовање, преузимање путем обавештења у имејлу. Због једноставности ових корака упутство није потребно. Једини савет је да се при опредељивању за неки од онлајн конвертера, упознате са њих неколико како бисте видели који од њих најмање промени форму садржаја у ПДФ. Јер, у зависности од комплексности садржаја, поједини конвертери умеју да направе збрку, испомерају или уопште не препознају табеле итд. 

Comments