Битли (Bitly)

поставио/ла Славица Јурић 1. 9. 2016. 11:16   [ ажурирано 4. 9. 2016. 15:54 ]

Кратак опис и функционалност

Битли можемо да користимо без регистровања на њему и као регистровани корисници. Без регистрације користићемо га ако желимо само да скратимо веб-адресу. У том случају на почетној страници у поље за адресе које скраћујемо једноставно налепимо адресу и активирамо дугме за скраћивање (Shorten). Ако се региструјемо, алат нуди много више. Очекује нас низ понуда за управљање линковима, оптимизацију веб-места, аналитику посета с циљем да корисници нашег веб-места што лакше и брже дођу до понуда. 

Намена у образовању

Онај ко жели да води кампању за неку идеју у просвети или образовни пројекат, или рекламира школу за већи број упис ученика, свакако ће користити све понуде овог сервиса. зато ће он бити користан школским администраторима и веб-мастерима. Већини наставника биће довољна услуга скраћивања УРЛ-адреса. Скраћене адресе користиће да брже и лакше пошаљу веб-ресурсе ученицима и другим корисницима путем паметних справа, поставе у чет итд.  

Пример

Веб-адреса матичног сајта ЗУС крије се иза овог скраћеног линкаhttp://bit.ly/2adNlUM

Упутство

На почетној страници овог сервиса постоји рекламни кратки филм (2') на енглеском језику из којег корисници сазнају шта све нуди овај сервис. За најчешћу употребу краћења адресе није потребно никакво упутство јер се краћење обавља у два корака: налепимо дугу веб-адресу у поље и кликом на дугме добијемо кратки линк, који затим копирамо и користимо даље.


Comments