Провери кратку УРЛ-адресу (Check Short URL)

поставио/ла Славица Јурић 18. 7. 2017. 19:28   [ ажурирано 22. 10. 2017. 11:47 ]

Кратак опис и функционалност

Овај сервис нуди две функције: проверу кратке УРЛ-адресе и претварање у дугу на почетној страни; проверу доступности/ заузетости корисничких имена и кључних речи на страници ShortURL Customizer. За коришћење било које од ове две услуге није потребна регистрација. Сервис не нуди само претварање кратке у дугу УРЛ-адресу, него је и анализира, па ћемо добити податке о наслову, опису, кључним речима, претраживости, аутору. Зато он спада у најбоље бесплатне алате за генерисање скраћених у дуге УРЛ-адресе. Његову поузданост гарантују и корпорације које га подржавају, а чије рекламе и пречице налазимо ма сајту.

Намена у образовању

Сајт садржи разложна објашњења о безбедоносним разлозима за проверу кратких адреса па то спада у пристојан образовни материјал. Поузданост и вишеструка функционалност овог алата заслужују да он постане омиљени сервис за проверу кратких адреса, домена и ознака. 

Пример 

Проширењем кратке УРЛ-адресе http://ow.ly/kZ9q30dHWP9 добили смо дугу УРЛ-адресу http://www.freetech4teachers.com/2016/03/how-to-use-googles-my-maps-in-your.html#.WW1d_YgrKUk . Анализа странице блога Ричарда Брна добила је и своју посебну адресу која се може делити директно путем Твитера: http://checkshorturl.com/expand.php?u=http://ow.ly/kZ9q30dHWP9У анализи, зачудо, није откривено име овог чувеног блогера.

Упутство 

Слика показује почетне команде за проширење адресе и анализу као резултат те радње.
https://drive.google.com/a/zajednicaucenja.edu.rs/file/d/0B_0OOnwpceDkZGRneXhyU0JObms/view?usp=drive_webComments