Магното (Magnoto)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ ажурирано 27. 2. 2015. 16:19 ]

Кратак опис и функционалност

Магното је добар алат за моблогинг због своје једноставности и атрактивности. Ученицима се допадају могућности подешавања изгледа страница, постављање ,,магнета'', различитих облика за белешке, померања елемената итд... Осим овога, алат се лако користи за објављивање садржаја са мобилних уређаја путем електронске поште.

Намена у образовању

Детаљан приказ и намена у образовању налазе се на нашој страници Магното у врсти Блог, категорији Сарадња. 

Примери

Приказ посете манифестацији Ноћ истраживача Нови Сад 2012 слањем фотографија електронском поштом и накнадним уређивањем текста урадили су ученици 6-3 одељења, ОШ ,,Жарко Зрењанин'' у Новом Саду.
Ноћ истраживача Нови Сад 2012 

Упутство

Упутство и веб адреса за постављање кратких текстуалних записа, фотографија, видео и аудио записа директно на Магното веб простор се добијају електронском поштом већ приликом отварања налога, а могу се наћи и у делу за помоћ (Help) на самом веб месту. Слањем имејл поруке на генерисану адресу са мултимедијалним садржајем у прилогу, на веб страницу се тај садржај  може објавити на два начина: 1)  појављује се у одељку Библиотека (Library) одакле се кликом или превлачеењем може поставити на жељено место или 2) директно из имејл поруке ако се тако подеси: Page admin > Options > означити Publish new entries (via email) at once. Садржај се касније може по жељи уређивати.
Comments