Клип-генератор (Clipgenerator)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 20. 5. 2015. 14:49 Дијана Јовановић ]

Кратак опис и функционалност

Клип-генератор (Clipgenerator) је алат којим добијамо видео презентације од слика, текста и музике. За коришћење овог алата није потребна регистрација. Можемо да користимо готове анимације које се аутоматски постављају избором музичке подлоге из базе са самог сервиса. Презентацију креирамо у три корака. Прво бирамо музику, постављамо фотографије, текстуалне слајдове и на крају прегледамо видео клип и креирамо га. Музичке нумере су сврстане по жанру тако да нам олакшавају избор. Фотографије додајемо са рачунара, са појединих сервиса за дељење слика или преко УРЛ-адресе. Да бисмо постигли оптималне резултате, препоручујемо коришћење фотографија JПГ или ГИФ-формата са величином од најмање 640 x 480 тачака. Добра карактеристика овог алата је могућност да се преко тастера за повратак назад на претходну активност можемо вратити и поново подесити музику, додати или избрисати фотографије, чак и променити распоред. Направљене видео-клипове можемо делити преко друштвених мрежа, постављати у блогове или делити пријатељима путем електронске поште. Недостатак овог алата јесте то што текст не можемо да пишемо ћирилицом, али то превазилазимо тако што жељени текст поставимо директно на слику или направимо фотографију само са текстом пре почетка креирања презентације.

Намена у образовању

Захваљујући чињеници да регистрација није потребна, а презентација се креира лако, уз помоћ овог алата и најмлађе ученике можемо да уведемо у свет дигиталних прича.

Примери

Пробна презентација о разлозима укључивања у развојни пројекат активноси Интернест који школску библиотеку претвара у инфотеку.  

Упутство

Текстуално упутство на српском језику можете погледати и преузети из наше базе.
Comments