Наш видео (Wevideo)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 20. 5. 2015. 01:16 Дијана Јовановић ]

Кратак опис и функционалност

Наш видео (Weideo) је крајње једноставан алат са којим можемо да направимо занимљив видео-запис. Можемо да увеземо видео-запис, при чему је веома важно да овај алат подржава све видео-формате и не даје ограничења у величини видео-записа. Снимке можемо да додамо са било ког уређаја, укључујући видео-камеру, фото-апарат на мобилном телефону или било који видео-фајл који смо сачували на рачунару. Такође је могуће направити видео-запис од фотографија. Приликом уређивања алат пружа занимљиве могућности за побољшање видеа помоћу анимација, текста, ефеката и музике. Направљене видео-снимке можњмо делити преко друштвене мреже Фејсбук или објавити на Јутјубу. Са бесплатним налогом, можемо да ускладиштимо 10 ГБ датотека са резолуцијом од 720p, да користимо 50 лиценцираних музичких наслова, као и да извозимо до 5 минута видеа месечно. Осим овога, бесплатан налог пружа и могућност позивања пет особа за заједнички рад на стварању видеа. Постоји и налог за школе.
   

Намена у образовању

Креирање видео-записа у овом алату подстиче повезивање и креативност како ученика тако и наставника. Можемо га користити за припремање и слање различитих наставних садржаја. Тако припремљене видео-записе можемо гледати на часовима обраде и кроз дискусију усвајати нова знања или дати ученицима да лекцију (видео-запис) погледају код куће, као припрему за часове, ради мотивисања и подстицања на размишљање о одређеној теми. Сарадња (до 5 чланова) на истом пројекту отвара могућност рада ученичких тимова на заједничком задатку. 

Примери

Предлажемо да погледате два примера различитог коришћења овог алата:

Упутство

Видео-запис на енглеском језику (15') показује нам како да направимо филм у овом алату, али да притом користимо и неке додатне елементе у креирању.
Comments