Кизо (Kizoа)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 19. 5. 2015. 23:56 Дијана Јовановић ]

Кратак опис и функционалност

Кизоа (Kizoa) је одличан алат за израду презентација од припремљених слајдова или фотографија. Да бисмо користили овај алат потребно је да попунимо класичан образац за регистрацију. Бесплатна верзија дозвољава нам до 1 GB простора за складиштење. Имамо пуно могућности како да направимо колаж од фотографија и уредимо слике, да додамо визуелне ефекате, текст и музику. Бесплатна верзија алата је доста осиромашена у односу на плаћену када су у питању ефекти и прелази, али и додавање музике. Код плаћене верзије постоји могућност додавања музике са рачунара, док се код бесплатне може користити само музика која се налази у бази алата. У току саме израде презентације можемо да користимо све расположиве могућности (за бесплатну и плаћену верзију), али ако убацимо само један елемент који се плаћа, презентацију не можемо да делимо. Важно је да можемо јасно да уочимо шта је понуђено у оквиру бесплатног налога. Све фотографије које се додају, пре постављања у презентацију или пре него што направимо колаж од њих, могу се додатно уређивати. Уређивач фотографија је веома једноставан и одмах видљив на малом екрану у горњем десном углу. Недостатак овог алата је што не прима ћирилично писмо. Презентације направљене у овом алату лако можемо да делимо и уграђујемо у веб-места.

Намена у образовању

Недостатак са коришћењем ћирилице можемо да превазиђемо припремом фотографија или слајдова где је текст написан ћирилицом. На тај начин лако могу да га користе и примене сви наставници, а не само наставници енглеског језика. Можемо да га користимо за рекламу школе, неког пројекта или акције у школи, да прикажемо резултате неке ваннаставних активности, угледних часова и сл.

Примери

Погледајте неколико примера коришћења овог алата:

Упутство

Предлажемо да се са алтом упознате користећи једно од упутстава:
  • Текстуално упутство на српском језику налази се у нашој бази одакле га можете прегледати и преузети. 
  • Видео-упутство (1.23) на енглеском језику врло јасно показује како максимално искористити све могућности које нуди овај алат за израду презентација.

Comments