Стрип-генератор (Strip generator)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 7. 2. 2017. 17:47 Дијана Јовановић ]

Кратак опис и функционалност

Стрип генератор (Strip generator) је алат у коме једноставно и лако правимо стрипове. Регистрација није непоходна, али је препоручујемо јер тако добијамо могућност да уредимо профил, чувамо направљене стрипове, делимо стрипова и бирамо језик у ком радимо. У понуди су четири картице где су групсани елементи за прављење стрипа. Прва картица нам нуди разноврсност у распореду делова стрипа на самој страници стрипа. На другој картици су ликови које можемо поставити у стрип, а на трећој додатни елементи. У оквиру четврте картице налазимо различите облачиће за исписивање текста и оквире за наслов или додатни текст. Сваки постављени елемент једноставно додатно уређујемо па га повећавамо, смањујемо, окрећемо, подешавамо видљивост по жељи и у скаду са идејом коју реализујемо. Направљене стрип-странице снимамо и оне постају део нашег налога, али их можемо и груписати и тако правити стрипове са више страница. Приликом снимања страница уносимо наслов странице стрипа, опис стрипа и ознаке (тагове). Креиране стрипове можемо послати електронском поштом, делити преко друштвених мрежа или уградити у веб-места. Од других алата ове подкатегорије издваја се и по статистичком праћењу прегледа наших стрипова.

Намена у образовању

Због своје једноставности овај алат могу користити ученици различитог узраста да би сажели лекцију, школски и ваншколски проблем и разрешење представили језгровито и слично.

Примери

У галерији самог сервиса има пуно занимљивих примера који могу да послуже као инспирација за наше стрипове. Једноставан пример како изгледа стрип урађен у овом алату:

Упутство

Детаљно текстуално упутство на српском језику прегледајте или преузмите из наше базе. 
Comments