Изели (Easel.ly)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 22. 1. 2017. 04:50 Марија Милосављев ]

Кратак опис и функционалност

Изели  је  алат за веома лако креирање атрактивних инфографика. Превлачењем  на платно можете поставити и уређивати теме, поља за текст, облике, слике и позадину. Постоји око десетак готових тема које можете користити, само их једноставно превучемо на радну подлогу. У пољу облици имамо могућност да постављамо: стрелице, облаке, траке или слично. Картицу за текст можемо да користимо на три начина као: наслов, поглавље и тело текста. Слику можемо повући са свога рачунара и поставити je где желимо. Једноставним кликом на дати облик можемо га мењати, померати или брисати. Готову инфографику можемо преузети као слику, делити путем хипер-везе, прегледати у претраживачу или поставити на неко друго веб место помоћу кода.

Намена у образовању

Недостатак овога алата је што не препознаје ни ћирилично ни латинично писмо српског језика, због тога употреба овога алата је ограничена на примену у настави страног језика или креирање инфографика, тј. визуелног и графичког приказа информација и података, искључиво помоћу слика и графикона.

Примери

Примену овог алата можете сагледати у документу Вредновање електронског курса на основу текста - приказ истраживања.

Упутство

Детаљно текстуално  текстуално упутство  написано је на српском језику  и налази се у нашој бази  одакле можете да га преузмете.


Comments