Графикони тока (Flowchart)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 22. 1. 2017. 05:07 Марија Милосављев ]

Кратак опис и функционалност

Слајдови на насловној страни сајта дају нам увид у све могућности овог алата: врсте графичких приказа (дијаграма, мапе, породично дрво, класични графикони); могућности дељења (линк, социјалне мреже и уградња путем ембед-кода); елементи које можете уградити (колекција облика и линија, клип-арт, симболи, формуле, скрипте). Слике са рачунара и интернета  не можемо уградити у њега, али зато има много понуда различитих илустрација на самом сервису. Специфичност овог алата је што можемо снимити сам ток рада, па на тај начин остаје видео-запис о раду на самој табли што  приказ чини динамичним и употребљивим за туторијале и помоћ ученицима. Алат је сараднички и сарадници који раде истовремено имају могућност чета.

Намена у образовању

Избор приказа у оквиру овог алата је велик и то нам омогућава широку употребу у образовању. Мапама ума можемо приказати нове наставне садржаје или их користити за обнављање научени. Дијаграми и графикони могу нам послужити да прикажемо графички поједине појаве у природи или процесе нпр. у оквиру хемије. Ако оно што радимо и снимамо, ученици ће постати свесни самог процеса.

Примери

Примери овако креираних графикона могу се наћи на самом сервису и на енглеском су језику, али треба имати на уму да је реч о алату који даје могућности за изузетно сложене графиконе на више листове и у различитим форматима и величинама тих листова. Изабрани и приказани примери су крајње једноставни.

Упутство

Текстуално упутство написано је на српском језику и налази се у нашој бази упутстава одакле можете да га преузмете.
Comments