Графит (Graphity)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 28. 3. 2016. 02:06 Марија Милосављев ]

Кратак опис и функционалност

Графит, дијаграм креатор је бесплатан алат који  вам омогућава да лако направите дијаграме и једноставније шеме. Алат је веома прегледан и лак за коришћење. Са леве стране екрана налазе се различити  елементи за прављење дијаграма, који су сврстани у неколико категорија, а можете их поставити  једноставним повлачењем. Сваком постављеном елементу, помоћу алата са десне стране, можете мењати димензије, боју, провидност, сенку... Елементи  можете повезати линијама и стрелицама  и груписати ради лакше манипулације. У сваки елемент можете уписати текст, при чему алат прима ћирилицу. На сваки дијаграм можете додати наслов, који се такође може уређивати. Направљен дијаграм можете да сачувате на свом рачунару или да га одштампате као слику.

Намена у образовању

Овај алат можете користити за прављење различитих алгоритама при програмирању или за прављење различитих графичких приказа идеја као и повезивање различитих елемената и представљања веза између њих, а сви ти прикази ученицима могу олакшати разумевање градива и лакше учење. Посебно је користан за сумирање и систематизацију читавих наставних целина. 

Примери

На самом веб-сајту постоји галерија дијаграма који су приказани као фотографије и на енглеском су језику, а могу дати одличан увид колике су могућности овог алата.

Упутство

Начини коришћења алата су многобројни. На веб-сајту аутори овог алата поставили су упутства на енглеском и немачком језику.
Comments