Пита у боји (Pie color)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 22. 1. 2017. 05:19 Марија Милосављев ]

Кратак опис и функционалност

Ово је једноставан алат, који нам без регистрације омогућава брзо и једноставно прављење кружних графикона. Први корак у прављењу графикона је да задамо број делова графикона, затим да унесемо бројне вредности за делове графикона, при чему треба да водимо рачуна да укупан збир буде 100. После тога, наведите  текст који желите да буде приказан уз делове графикона. Текст можете писати ћирилицом јер је алат препознаје. За сваки део графикона можете подешавати боју  делова и позадину, као и величину, боју и врсту слова за наслов графикона. Направљене графиконе  можете поделити преко друштвених мрежа, уградити у веб-места, послати електронском поштом или преузети на рачунар као фотографију  и одштампати.

Намена у образовању

Пита-графикон у боји је алат који можемо користити  за приказивање различитих резултата истраживања, резултате анкета и упитника, као и за сликовито приказивање постигнућа ученика које им може олакшати увид у успешност целог разреда, као и појединца у разреду.

Примери

Уместо примера за овај алат можете погледати како изгледа један графикон изграђен у Пита боји.


Упутство

Кратко текстуално упутство  креирано у виду најчешћих питања и одговора у вези са коришћењем овог алата написано је на енглеском језику и даје основне смернице за коришћење Пита-графикона у боји.
Comments