Обогаћени графикони (Rich Chart Live)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 6. 4. 2015. 08:24 Марија Милосављев ]

Кратак опис и функционалност

На овом сервису можемо да урадимо анимиране графиконе без регистрације. Потребно је да попунимо седам картица да бисмо креирали графикон: шаблон (бирамо врсту коју желимо: пита, стубичасти или сл.), подаци (уносимо називе колона, редова и бројне вредности), стил колона (бирамо стил), распоред оса (одређујемо распоред и стил оса), анимације (бирамо неку од предложених анимација и одређујемо њену брзину), шеме позадине (бирамо шеме и пишемо наслов и кратко објашњење графикона) и објављивање (чувамо графикон у једном од формата). За обогаћене графиконе потребан нам је инсталациони софтвер који такође има своју бесплатну верзију. Због тога се на адреси овог алата налази реклама и понуда за преузимање инсталационе верзије алата. Она нуди више могућности, на пример додавање звучног објашњења уз графикон. Графикон путем ембед-кода можемо уградити у своје веб-место. 

Намена у образовању

Обогаћене графиконе можемо користити  за приказивање различитих резултата истраживања, резултата анкета и упитника, као и за сликовито приказивање постигнућа ученика које им може олакшати увид у успешност целог разреда, као и појединца у разреду.

Примери

На самом сервису у Галерији графикона  можете погледати све могућности које пружа овај алат које су на енглеском језику.

Упутство

Детаљно текстуално упутство  и налази се у нашој бази упутстава одакле можете да га преузмете. 
Comments