Бабл ас (Bubbl.us)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 8. 5. 2015. 21:49 Марија Милосављев ]

Кратак опис и функционалност

Бабл-ас је веома једноставан, функционалан и атрактиван алат за креирање мапа ума. Бесплатна верзија дозвољава само креирање три мапе. Поља мапе можете да направите као ,,сестринско'' (неповезано) или ,,дечије'' (повезано) језгро. У њега  можете да укуцате текст или унесете хипервезу. Уређивањем мапа можете да промените боју поља, повећате или смањите текст, промените организацију поља или га избришете. Мапу можете извести као слику, веб-страницу, да је делите путем електронске поште или поставите на неко друго место помоћу кода. Овај алат омогућава и сарадњу на три нивоа (уређивање, приступ без уређивања и без приступа) и то тако што се у алат могу увести контакти, креирати групе и тако позвати на сарадњу.

Намена у образовању

Наставне садржаје можемо уз помоћ мапа представити ученицима на занимљив и креативан начин. Мапе нам могу послужити и за систематизацију већих целина, а можемо и од ученика захтевати да сами креирају своје приказе и  на њима успоставе релације између чињеница у једној целини или наставном предмету, дисциплини.

Примери

Као пример можете погледати мапу мреже Образовно окружење - професионални развој (на енглеском језику, за потребе курса Е-мреже).

Упутство

Видео упутство (9.21') за Бабл ас је на енглеском језику.
Comments