Си-меп алати (Cmap Tools)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 29. 3. 2015. 03:34 Марија Милосављев ]

Кратак опис и функционалност

Си-меп алати служе за креирање концептуалних мапа на двојак начин: помоћу програма који можете преузети са веб-сајта и инсталирате на рачунар, али и путем мреже на серверу. Оваква употреба алата омогућава вам сарадњу, дељење и објављивање како готових, тако и мапа у радној верзији на којима можете заједнички да радите са колегама или ученицима. Мапе постављене на серверу постају доступне свима за прегледање и преузимање, али сарадња и уређивање је могуће само ако аутор додели ову врсту улога.

Намена у образовању

О концептуалним мапама и њиховој примени за графичко приказивање знања, хијерархијску сређеност, приказивање односа међу појмовима и областима као и егземпларности догађаја и појава можете прочитати више у тексту О концептуалним мапама.  О примени овог концепта у настави можете прочитати више у тексту Концептуалне мапе у образовању. Аутор оба текста је  Славица Јурић.

Примери

Примери за Си-меп алате:

Упутство

Детаљно упутство за коришћење Си-меп алате можете проучити на српском и енглеском језику на веб-сајту посвећеном Концептуалним мапама чији је аутор Славица Јурић.
Comments