Мајнд 42 (Mind42)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 29. 3. 2015. 23:51 Марија Милосављев ]

Кратак опис и функционалност

Мајнд42 припада групи бесплатних алата за израду мапа ума. Алат је веома једноставан за употребу. Елементе мапе повезујете правим линијама, без могућности уобличавања. Управо то је највећи недостатак ових мапа јер вас ограничавају и умањују могућност да оставите лични печата на мапи. Готове мапе су прегледне и  технички прецизне. Оне могу да садрже белешке, слике и хипер-везе.  Слике које уносите на мапу морају бити постављење негде у облаку. Ако имате инсталиран микрофон, можете опис чворова изговорити, а Мајнд42 ће то превести у текст. Мапе можете да обогатите хипер-линковима са мултимедијалним садржајима.  Могућност сарадничког уређивања мапе је значајна јер можете да организујете групни рад ученика на једној мапи. Програм аутоматски снима промене. Можете их пратити јер постоји опција отварања претходних верзија мапе. Употреба алата јесте бесплатна, али ћете ако желите да се ослободите реклама које стоје са стране морати да платите 9,99 долара на годишњем нивоу или 29,99 за трајно уклањање реклама.

Намена у образовању

Мапе можете користити при систематизацији градива, за прегледно и уредно бележењу идеја током групног рада. Није за најмлађе, јер је неопходна регистрација.

Примери

Можете погледати два примера употребе ове мапе:

Упутство

Текстуално упутство за Мајнд42 написано је на српском језику и налази се у нашој бази упутстава одакле можете да га преузмете.
Comments