Мајндомо (Mindomo)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 29. 1. 2017. 02:12 Марија Милосављев ]

Кратак опис и функционалност

Програм је врло једноставан за коришћење.  Постоји  могућност да  убаците различите додатаке у мапе као што су: белешке, симпатичне сличице, коментаре, подсетнике. Захваљујући коментарима, можете добити повратну информацију, а опција дељења пружа вам могућност интерактивног рада. Креиране мапе можете делити и објављивати на интернету, уграђивати у ваша веб-места и слично.
Да би користили овај алат, потребно је да се региструјете. Можете  при пријави користити свој  Фејсбук, Јаху или Џимејл-налог. Програм не морате инсталирати, већ можете радите директно на мрежи. Нацртаној мапи можете  приступити са било ког места.

Намена у образовању

Графички прикази информација за креирање мапа ума  имају све већу примену у савременим методама образовања јер добро организују најбитнија знања, успостављају односе између различитих појмова и категорија, развијају апстрактно мишљење. Путем мапа се ученицима можете им понудити наставни садржај или систематизацију већих целина, можете  и од њих захтевати да сами креирају мапе и успоставе релације између чињеница у једној целини или наставном предмету, дисциплини.

Примери

Кроз приказ биографије Мокрањца као и историјата манифестације Мокрањчеви дани можете сагледати могућности Мајндома.

Упутство

Видео упутство(4.58') је на српском језику и детаљно објашњава рад у овом алату.

YouTube видео


Comments