Кози (Cozi)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 9. 2. 2017. 08:13 Славица Јурић ]

Кратак опис и функционалност

У питању је онлајн планер, најпре намењен породицама, али га могу користити и наставници у раду са групом ученика. Алат је врло популаран у Америци, нарочито код корисника који га користе за планирање породичних обавеза. Бесплатна верзија пружа основне функције, а плаћена и неке додатне опције, не толико неопходне, на пример додатне подсетнике и подршку и на њој се не приказују рекламе. Регистрација је неопходна и врши се тако што се укуца и-мејл адреса у прозор на средини екрана. Отвориће се прозор где уносите име, презиме, породичну шифру (што значи да ће је сви у породици или групи користити), поштански код (није битно који) и на крају означите опцију где се слажете са условима коришћења сајта. На самом алату можете између осталих користити опције календар,(calendar) где уносите одређену обавезу, листе обавеза (to do) и поруке (messages). У оквиру подешавања додајете чланове, њихова имена и и-мејл адресе. Када уносите обавезе, куцате их у предвиђено поље, а обављену обавезу чекирате и она је прецртана. Дакле, поступак је сличан као код већине веб алата овог типа. Алат има и могућност додавања породичне или неке друге фотографије на вашу почетну страну планера, а добро је и то што је повезан са Гугл календаром, уколико сте већ навикли да користите тај алат. Постоји и верзија за мобилне телефоне, уколико вам више одговара овај уређај.

Намена у образовању

Опција слања и-мејлова члановима породице или одређеној групи, на пример члановима секције или неког тима, се чини најпогоднијом за примену у настави, јер тако можемо да подсетимо ученике или колеге на одређене обавезе у оквиру задатка или пројекта.

Примери

На сервисима овакве врсте због рада са члановима породице или сарадницима у безбедном окружењу, групе су затворене и пример коришћења може се видети само ако смо чланови неке групе. 

Упутство

Видео упутство (6,32') на енглеском језику довољно је за основно сналажење на овом алату. 

Comments