Сети се млека (Remember the milk)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 21. 3. 2015. 10:48 Славица Јурић ]

Кратак опис и функционалност

Ако сте заборавни (аутор програма је, изгледа, заборављао да купи млеко), онда је овај подсетник одличан за вас јер функционише на свим уређајима. Повезан је са и са календаром, а може се повезати и са Аутлук-поштом, Гугл налогом, Твитером и алатом Вечни нотес (Evernote). Такође је доступан и за различите верзије мобилних уређаја. У језичким изборима можете изабрати српски (босански). Да бисте користили овај алат морате да се региструјете, с тим што осим класичне регистрације путем и-мејла имате и могућност повезивања преко Гугл мејла или Фејсбук налога. Бесплатна верзија нуди прегршт опција, а плаћена има додатну подршку и могућност синхронизације планера на свим уређајима. У оквиру планера креирате подсетник, по испуњењу обавеза можете поред њега да одаберете опције завршено (complete) или одложи (postpone). Задатке додајете путем опције Додај задатак (Add task). Нарочито је занимљива опција подешавања подсетника за испуњавање одређене обавезе (Reminder), коју сами подешавате да ли ће вас подсетити на дан када треба да урадите нешто или неколико дана пре. Када направите неки списак обавеза, можете га поделити са другима путем опције подели (share), а уколико је неко други са вама поделио задатак или листу, добићете обавештење о томе у сандучету са примљеним порукама (inbox).

Намена у образовању

Алат је сараднички, па га можете поделити са колегама односно са ученицима, које ћете подсетити на обавезе. Подешавање аларма вам такође може помоћи да на време подсетите ученике на обавезе, а велика је предност и то што апликација постоји и за мобилне уређаје, који су све популарнији код млађих генерација.

Упутства

За овако једноставан алат нема потребе писати упутство, али уколико сматрате да вам је потребно објашњење, можете погледати кратак видео запис на енглеском језику.
Comments