Урадити (Todo-ly)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 21. 3. 2015. 06:22 Славица Јурић ]

Кратак опис и функционалност

Урадити (Todo) је алат који служи за прављење листи обавеза и задатака. Може да буде од користи како наставницима, тако и ученицима. Као и код других онлајн алата, предност му је што је приступ могућ где год да се налазите, довољно је само да сте повезани на интернет. Прво се морате регистровати, а одмах након регистрације, алат ће вам понудити да испробате четири опције: креирање листе, пребацивање ставки из једног пројекта у други, прилажење иконици помоћу миша за увид у већи број опција и реорганизовање и креирање подлисти. Када штиклирате неку од ових опција, она ће нестати, а са леве стране ћете моћи у пракси да испробате све наведено. У менију са леве стране ћете наћи неке већ предложене листе кућа (Home), учити (Study), лично (Personal), списак за куповину (Shopping List). Мoжете их обрисати тако што ћете кликнути на опције у оквиру њих, са десне стране и одабрати опцију избриши (Delete). Нову листу креирате кликом на додај нов пројекат (Add New Project). Кликом на назив нове листе на средини екрана уписујете обавезе везане за њу. Након сваке уписане обавезе кликните на додај (Add) са десне стране. Такође можете да одредите и крајњи рок за испуњење обавезе тако што ћете кликнути на одреди крајњи рок (Set due date) са десне стране екрана, а затим на сачувај (Save). Такође са десне стране, када приђете курсором, уочићете опције, где можете да одредите приоритет сваке обавезе, тако што ћете јој доделити број, а можете је и избрисати. Занимљива је и опција данас (Today), која вам приказује све обавезе предвиђене за тај дан. Овај алат прихвата наша писма и визуелно је привлачан, а опет крајње једноставан. Тако можете да одредите посебну иконицу за сваки списак обавеза, од понуђених иконица у оквиру алата. Недостатак му је што само у плаћеној верзији има могућност дељења, али и опције бесплатне верзије задовољавају потребе већине корисника.

Намена у образовању

Његова примена је иста као и код већине онлајн планера: лакша, бржа и боља организација пословних и приватних обавеза и искључивање могућности да се нека од обавеза заборави.

Примери

С обзиром на то да само плаћена верзија овог алата има могућност дељења, није могуће јавно поделити пример наше листе обавеза, коју смо истражујући овај алат креирали.
Comments