Ивентбрајт (Eventbrite)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 5. 9. 2016. 23:58 Славица Јурић ]

Кратак опис и функционалност

Ивентбрајт је алат који је намењен организовању догађаја, њиховом промовисању и управљању. Омогућује креирање и дистрибуцију улазница за било какав физички или онлајн догађај. Коришћење алата је бесплатно за бесплатне догађаје, а за организацију комерцијалних догађаја потребно је платити провизију за коришћење самог алата, као и провизију од сваке продате улазнице. Наплата се може вршити преко неколико типова кредитних картица, а постоји и посебан додатак у виду мини-благајне прилагођен ајпед- рачунарима. Независно од тога да ли је догађај бесплатан или не, да ли ће се реализовати физички или виртуелно, улазнице су веома професионалног изгледа. Садрже бар-код и кју-ар код, могуће их је штампати у ПДФ формату, а преко Ивенбрајта могућа је потпуна контрола над њиховом дистрибуцијом.
Креирање догађаја одвија се кроз неколико корака кроз које води сам алат. Дате су опције за подешавање великог броја детаља и параметара, као и опције за естетско дотеривање. Алат подржава ћирилично писмо.
Након креирања, догађај постаје видљив на почетној страници Ивентбрајта, а промовисање догађаја је омогућено преко Фејсбука, Твитера или Линкдина. Уколико догађај није јаван, могуће је путем електронске поште појединачно позивати учеснике и госте. Појединачно позивање је олакшано формирањем листе контаката која се може преузети са личног Џимејл, Хотмејл или Јаху-налога.
Након креирања догађаја, власнику су доступни детаљни подаци о дистрибуцији улазница, са списком особа које су их резервисале или купиле.
Осим за креирање догађаја, власник налога може користити Ивентбрајт и за праћење догађаја других организатора, као и за резервацију и куповину улазница. Ради лакше претраге, на располагању је могућност уношења сопствене локације, на основу које ће Ивентбрајт филтрирати догађаје који се организују у близини.

Намена у образовању

Ивентбрајт можете користити за позивање и промовисање догађаја у школи: спортских манифестација, свечаности, конкурса, семинара, изложби, радионица, трибина, округлих столова и сл. На овај начин могуће је позивати јавност, или путем електронске поште уручити улазнице појединцима које видите као потенцијалне госте или учеснике, као што су стручњаци, представници школских органа, локалне заједнице, сарадници и други.

Упутства

Јутјуб нуди већи број туторијала за Ивенбрајт на енглеском језику. Постоји и видео-упутство на српском језику који је припремила наша сарадница. 

Comments