Записник (Minutes.io)

поставио/ла Непознати корисник 10. 6. 2016. 15:08   [ Ажурирао/ла 13. 6. 2016. 01:18 Славица Јурић ]

Кратак опис и функционалност

Записник је мали и згодан алат који нам, у времену тимова и брзих састанка, омогућује хитру израду записника. На почетној страници овог алата налази се дугме које нас одмах води на израду новог документа, без пријављивања. Записник изгледа као лист папира са обрасцем. Брзим и лаким попуњавањем поља обрасца добићемо прегледан и исцрпан записник. Садржај обрасца обухвата: назив, време и место одржавања састанка, имена присутних особа, кратак опис и сл. Централни део записника чине теме које дефинишемо као тачку дневног реда, одлуку, завршен посао, информацију, идеју или задатак. Свакој теми можемо додати кратку белешку, задужену особу и рок за реализацију. Када завршимо, кликом на File, записник ће добити печат који означава да је званичан, попут печата који ставља службеник приликом примања и евиденције документа. Након тога записник више не можемо мењати. Следи још слање на жељене адресе кликом на дугме Send и – завршили смо. Постоје и опције за копирање документа, штампу и брисање. Искуство показује да за израду оваковог записника није потребно више од пет до десет минута. Особа којој пошаљемо записник добиће га путем електронске поште. Она га такође може штампати, или сачувати на свом диску. Постоји бесплатна и плаћена верзија овог алата. За коришћење бесплатне верзије није потребно пријављивање. У том случају паметно је послати записник и на сопствену електронску адресу, како бисмо га сачували на свом диску. Плаћена верзија даје могућност чувања записника на личном налогу, као и чување листе контаката, што олакшава касније коришћење. Алат је био бесплатан до марта 2015. године. Корисници који су пре тог датума отворили налог и даље могу могу користити све предности које данас имају корисници са претплатом.

Примена у образовању

Алат је посебно драгоцен за рад школских тимова. Након састанка тима, за свега неколико минута, унећете важне информације и закључке и доставити их директору, члановима, или неком другом, избегавајући осмишљавање, форматирање и слање класично куцаног документа.

Примери

На слици испод приказан је пример једног записника. 

https://drive.google.com/a/zajednicaucenja.edu.rs/file/d/0B5dKORh0rkSERVdrWGk0dzBqcUE/view?usp=drive_web

Упутства

Записник је једноставан алат и за увођење у његово коришћење довољна су следећа два упутства на енглеском језику:
  • Кратко упутство (1') можете видети на почетној страници алата или на Јутјуб каналу. 
  • Видео-упутство (2') на енглеском језику односи се на нешто старију верзију алата, али се руковање суштински не разликује (новија верзија је додатно поједностављена).
На слици испод приказано је радно окружење у алату Записник и основне функције.
 
https://drive.google.com/a/zajednicaucenja.edu.rs/file/d/0B5dKORh0rkSEdVZVNVBvQmRZZ2s/view?usp=drive_web

Comments