Битрикс 24 (Bitrix24)

поставио/ла Непознати корисник 24. 11. 2016. 03:37   [ Ажурирао/ла 3. 5. 2017. 00:58 Славица Јурић ]

Опис и функционалност

Битрикс 24 је веома богат веб-алат намењен компанијама, установама и другим организацијама. Обухвата алатке за унутрашњу организацију фирме, евиденцију запослених и одсуствовања, формирање радних тимова, планирање послова, управљање пројектима, израду извештаја по разним критеријумима, комуникацију и још много тога. Допуњен је занимљивим алаткама за гласање, телефонирање, креирање виџета фирме, креирање отвореног канала за комуникацију са клијентима и сл. али неке од ових функција доступне су само у плаћеној верзији. Такође, Битрикс 24 може се повезати са низом апликација које су доступне у веб-продавници. Велики складишни простор омогућује чување и дељење огромног броја датотека у разним форматима, укључујући фотографије и видео записе. Унутар овог веб-алата могућа је и сама израда нових датотека (докумената, табела и презентација), при чему се корисник опредељује да ли ће користити Гуглове, Мајкрософтове или Битриксове алатке. Није претерано рећи да Битрикс 24 може бити права база података једне организације. Уобичајене алатке које има већина сличних веб-алата, попут складишта докумената, календара, дефинисања послова, рокова и задужења и сл. у овом алату су унапређене и функционално и естетски. Основни приказ богат је пречицама по рубовима екрана које омогућују брзо кретање кроз овај веб-алат. Битрикс 24 доступан је у бесплатној и неколико плаћених верзија. У бесплатној верзији број корисника унутар организације није ограничен, складишни простор је ограничен на 5 гигабајта, док је број пословних алата у употреби ограничен на 12, што бесплатну верзију чини сасвим довољном за мање организације. Подршка веома добро функционише. Осим лако доступних опција помоћи са упутствима, постоји и могућност контакта са службом за подршку. На интернету се може преузети и десктоп апликација за Битрикс 24.

Намена у образовању

Битрикс 24 употребљив је, пре свега, у организацији рада образовне установе и може бити користан алат за менаџмент. Такође, одељењске старешине могу видети овај алат као употребљив у управљању одељењем и сарадњи са родитељима. У раду са ученицима може се користити као алат за комуникацију и сарадњу, али ће у том случају већина функција вероватно остати неискоришћена. Међутим, за старије ученике алат је могуће користити у функције учења пословних вештина, нарочито у школама које образују кадрове усмерене на управљање и администрацију.

Упутство

На Јутјубу налази се велики број упутстава које се односе на руковање овим алатом. Једна од најобимнијих је званична Плеј листа са 72 видео упутства.

Comments