Провера плагијата (Plagiarism Checker - Solid Seo)

поставио/ла Славица Јурић 25. 10. 2016. 18:01   [ ажурирано 26. 10. 2016. 06:33 ]

Кратак опис и функционалност

Solid Seo Tools је сервис који нуди читав низ алатки корисних веб-мастерима за одржавање веб-места и за друге ситне услуге. Међу њима је и алат за проверу плагијата. Уз помоћ овог алата, без регистрације, можемо да проверимо три врсте артикала: есеј (Essay), веб-сајт (Website Link), садржаје артикала (Article/Content). Није потпуно јасно каква је разлика између есеја и садржаја артикла јер и у једној и у другој понуди можемо да поставимо датотеку или да копирамо текст директно у поље на страници сајта. Да би алат одрадио проверу, обавезно је уношење верификационог кода са слике. Мана овог једноставног, брзог и ефикасног алата јесу рекламе које се појављују на врху и бочно.  

Намена у образовању

Чињеница да је алат потпуно бесплатан, да не захтева регистрацију чини овај алат згодним за брзу проверу плагијата ученицима. Ипак, због реклама на сајту треба бити опрезан и не препоручивати га најмлађим ученицима.

Пример

Најједноставније и најбрже можете опробати овај алат уносећи било коју УРЛ адресу у поље друге картице. 

Упутство

Сликовно упутство приказује изглед радног окружења за три врсте артикала које можемо да проверимо. За приказ у пуној величини кликните на слику.
https://drive.google.com/a/zajednicaucenja.edu.rs/file/d/0B_0OOnwpceDkSnlVLTdnMlVNMFU/view?usp=drive_web

Comments