Плагијум (Plagium)

поставио/ла Славица Јурић 20. 2. 2015. 20:23   [ ажурирано 30. 5. 2015. 16:12 ]

Кратак опис и функционалност

Плагијум је одличан сајт за утврђивање плагијата. Једноставним уношењем (копирање и лепљење) у поље за текст, које може примити преко 23.000 карактера, бирамо брзо или дубинско претраживање, претраживање веба или новости и добијамо адресу на којој постоји идентичан текст или врло сличан. Ако одаберемо опцију за напредно претраживање можемо да бирамо резултате сажетка, временских линија или стварног текста. Алат ради без икакве регистрације или пријављивања, а користи Гугл-претраживач. Уколико се региструјете, добијате и неке друге додатне опције: да поставите датотеку која се проверава, да добијете могућност напредне претраге. 

Намена у образовању

Овакви алати служе, пре свега, образовним радницима при прегледу предатих ученичких радова и васпитавању етичког односа према веб-изворима. Овај алат, конкретно, послужиће за брзе провере ученичких задатака које су за нијансу сигурније од оног што бисте добили ако текст унесете директно у Гуглов претраживач.

Примери

Сами покушајте да дужи текст унесете у Гугл-претраживач директно, а затим у овај алат. Упоредите резултате које ћете добити.

Упутство

Једноставност коришћења уколико нисте регистровани, и слично окружење овог алата са неким другим, уколико сте регистровани, утицала је на то да упутство не креирамо.
Comments