3 пута 3 линка (3x3 links)

поставио/ла Вебциклопедија каталог веб-алата 20. 2. 2015. 20:23   [ Ажурирао/ла 9. 2. 2017. 08:55 Непознати корисник ]

Кратак опис и функционалност

3x3 линка је веб алат који омогућава наставницима и ученицима да креирају своју или заједничку почетну страницу и организују је како сами желе, као и да користе пречице путем тастатуре. 3x3 линкови такође нуде кориснику могућност да креира фасцикле, да прикаже логое сајтова и да све то обавља веома брзо користећи ХТМЛ5. Дакле, у свим новим претраживачима ће добро функционисати и  изгледати заиста лепо (Firefox, Chrome, Safari као и у Internet Explorer 9). Када одете на почетну страницу овог алата, кликом на опцију подеси своју почетну страницу (Customize your own) која се налази на врху странице, пружиће вам се могућност да се региструјете унoшењем имејл адресе или повезивањем са постојећим Гугл налогом. Након регистрације, пред вама је 9 поља. Кликом на команду додај (Add) можете додати Линк или Фасциклу. Када одаберете унос линка, копирате жељену веб адресу до које желите пречицу, а уколико се најпре одлучите за Фасциклу, морате је именовати, а затим у оквиру ње можете поставити неколико пречица. Када завршите са креирањем пречица на почетној страници, бржу навигацију вам омогућавају пречице на тастатури које можете погледати на следећој страници: Пречице на тастатури. Овај алат се може користити и на Андроид телефонима. Алат је и колаборативни што значи да можете да позовете госте да заједно с вама креирају и допуњавају започету почетну страницу. 

Намена у образовању

Основна функција је да најбитније странице буду увек лако доступне. Упућивањем ученика да креирају своје почетне странице или да их креирају заједно или с вама, васпитавате их да организују своје ресурсе и штеде време, да селектују и вреднују веб-изворе, да забележе процес посла у којем учествују.  

Примери

Почетна страница са веб-алатима за образовање представља пример урађен у овом алату. 

Упутство

Осим упутства, све што вас занима на овом допадљивом сервису можете да сазнате у листи најчешћих питања која су постављена на самом сајту. Слика приказује основне кораке у креирању и списак опција са креираном почетном страницом.


Comments